Jong-Verkenners november – februari

VRIJDAG 29 november 19U30-21U30

Nu de examens in aantocht zijn, gaan we van start met vrijdagavond-vergaderingen. Op die manier kan je de ganse zondag goed studeren of dat zou toch moeten 😉.  Deze vrijdag gaan we voor een supermegavetcool en vooral ruig avondspel, spannend he… kom zeker eens piepen voor een ontzettend goeie ontspanning!

Meebrengen: sluipkleren, zaklamp en goed humeur

VRIJDAG 6 DECEMBER 19U30-21U30

Studeren, studeren en nog eens studeren, Tijd om ons eens af te reageren! Het is friskes buiten, dat weten we, maar wij van de scouts zijn gelukkig beiren. We verzetten onze zinnen vanavond met leuke en actieve pleinspelletjes.

VRIJDAG 13 DECEMBER 19U30-21U30

Vooraleer de vele, gezellige en vooral smakelijke kerstfeestjes met de familie van start gaan, is het tijd om de verjaardag van Jezus te vieren op de scouts. Op deze avond leren we elkaar beter kennen met lekkere hapjes en leuke cadeautjes! Allemaal paraat op het kerstfeestje der kerstfeestjes, want het beloofd gezellig te worden

Meebrengen: kerstmuts, ingepakt(e) cadeautje(s) ter waarde van 5 euro

Zondag 22 DECEMBER

We hopen van harte dat de examens goed zijn verlopen en dat je ouders trots zijn op je rapport! Nu zondag verwennen we jullie daarom met dolle pret op de scouts. We gaan namelijk klakkebuizen! BEGIN MAAR AL MET PIJLTJES ROLLEN, WANT DIEGENE MET DE MEESTE GOEIE PIJLTJES KRIJGT EEN BELONING 😉

Meebrengen: veiligheidsbril, boekjes om pijltjes van te rollen, klakkebuis (als je dat hebt, kan je ook zelf maken als je wil) goed humeur

Zondag 29 DECEMBER

Na al dat feesten voor kerstmis, is ons buikje wel goed gevuld en er komen nog veel leuke feestjes aan voor nieuwjaar. Het heeft dus geen nut om nu al die kilo’s er af te krijgen. Vandaag kijken we een film!

Meebrengen: geld voor vieruutjes, perfect uniform

Zondag 5 januari

Gelukkig nieuwjaar!!! Wat vliegt de tijd snel, we zijn al in het jaar 2020. Je kent het wel wanneer je mama, papa, oma of opa voor de zoveelste keer een verhaal beginnen met “in mijnen tijd”, “vroeger was alles beter”. Wel, wat betreft de spelletjes was dat misschien wel zo en daarom spelen we vandaag pleinspelletjes uit de oude doosch!

Meebrengen: geld voor vieruutjes, perfect uniform, nostalgisch gevoel

Zondag 12 januari

Aangezien het even geleden is en we door het bos de bomen niet meer zien, gaan we nu den bos in. We spelen vandaag een beestig graaf bosspel!

Meebrengen: fiets perfect in orde, fietsslot, perfect uniform, geld voor vieruurtjes

Zondag 19 januari

JV’s zijn soms echt coole jongens maar is dat wel echt zo? Dat zullen we vandaag zien in een ware clash der johnny’s! we spelen johnny-games!

Meebrengen: coolste outfit ooit, geld voor vieruurtjes

Zondag 26 januari

Voor een deel van de leiding is de zwaarste examenperiode ooit zo goed als achter de rug, we missen jullie al enorm en kijken er dan ook naar uit om jullie terug te zien! Jullie zullen vandaag niet aan ons moeten denken, maar wel aan veel andere dingen want vandaag is het de wedstrijd der slimmeriken, we spelen een helse quiz!

Meebrengen: gezond boerenverstand, perfect uniform, geld voor vieruurtjes

Zondag 2 februari

Nu de leiding weer voltallig is, vieren we dat meteen door iets leuks te doen. Vandaag gaan we naar Antartica met de fiets. Nee we hebben het niet over het continent maar over de schaatsbaan! Vandaag gaan we schaatsen!

Afspraak om 13u!!! op de koer met fiets die volledig in orde is!

Meebrengen: handschoenen!! (Niet bij = niet schaatsen), 6 euro!!, je evenwicht, extra paar sokken, identiteitskaart

Zondag 9 februari

Na ee superleuke fakkeltocht, doen we het even rustig aan op sommige vlakken. Op het vlak van de liefde gaan we nu echter niet stilzitten, want we spelen het spel der geliefden in het kader van Valentijn.

Meebrengen: perfect uniform, geld voor vieruurtjes en versiertrucs

Zondag 16 februari

Vandaag gaan we ons uiterste best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ons kamp door soep te verkopen in Rupelmonde!

Meebrengen: geld voor vieruurtjes en beste verkoperspraatjes, puppyoogjes

Zondag 23 februari

Vandaag is het een hoogdag voor de scouts, want we gaan opnieuw mee in de carnavalstoet! En hoe? Kom massaal naar de scouts en loop mee om een supergrave sfeer op te snuiven en iets onvergetelijks mee te maken.

Meer info volgt!