Maandprogramma september – december 2018

9/09  Vriendjesdag

Hopla! Vandaag vliegen we er direct stevig in! We nodigen vandaag jullie vriendjes uit om hen kennis te laten maken met wat échte scouts zoal doen. Ken je iemand die je wel leuk vind? Neem hem dan een keertje mee voor een grave vergadering!

Meebrengen: €1, eventueel een vriendje

16/09  Stepvergadering

Omdat de zomer nog niet gedaan isgaan we nog eens stevig buitenspelen. We trekken er op uit op ons stalen ros. Wie thuis een step heeft staan mag deze meenemen, een iets anders mag ook, zolang het wielen heeft en geen motor.

Meebrengen: €1, een step of iets met wieltjes

23/09  geen vergadering

De leiding moet onze fuif van dit weekend opruimen dus wij kunnen helaas geen vergadering geven.

30/09 Avonturendag

Vandaag trekken we op avontuur! Wat dit precies inhoudt kom je dan wel te weten, maar het belooft spannnend te worden!

Meebrengen: €1, 500 gram avontuurlijkheid, 1 kg avonturisme

07/10 ouderdag

Misschien vragen de ouders zich soms wel af wat de kapoenen op een doorsnee zondag zoal uitspoken? Wel deze zondag mogen de kapoenen hun mama en/of papa meenemen om een dagje mee te doen!

Meebrengen: €1, eventueel een mama of een papa

Vr 12/10 – za 13/10: weekend

Dit is ons eerste weekend van het scoutsjaar.  Verdere info volgt via mail.

21/10  knusteldag

Vandaag gaan we volledig de creatieve weg op.  Aangezien ons lokaal nogal kaal is zouden we het graag een beetje opfrissen met jullie meesterwerken.  Zeker komen dus!

Meebrengen: €1, creativiteit

28/10  Leidingsdag

Vandaag doen de leiders gewoon waar ze zin in hebben!  We halen nog eens ons favoriete speelgoed boven, uit de tijd dat wij kapoen waren.   Spelen jullie mee?

04/11  Zwemmen

Het schijnt dat er in Temse net een nieuw zwembad geopend is.   Wat kan je dan beter doen als daar eens een plonske te gaan wagen!

Meebrengen: €5, zwemgerief

11/11  Geen scouts

Vandaag is het geen scouts, aangezien de leiders de palieteravond moeten opruimen.

18/11  Mysterievergadering

De wetenschap kan natuurlijk niet alles verklaren. Sommige mysteries, raadsels en geheimen hebben moedige ontdekkers nodig met een goed stel hersens. Daarom hebben Merlijn de Tovenaar en Sherlock Holmes ons onlangs een brief gestuurd met de vraag of de kapoenen hen ergens mee kunnen helpen.  Ben je al nieuwsgierig?  Dan moet je zeker komen!

Meebrengen: €1, verkleden mag

25/11  Kampen  bouwen

Het bouwen van kampen is een vaardigheid die zeer belangrijk is voor het overleven in de wildernis.  Als scout is het een basisvaardigheid.  Vandaag mogen de kapoenen de limieten van ons lokaal eens uittesten.

02/12  wetenschapsvergadering

Trek jullie witte labojas maar al aan, want vandaag treden we in de voetsporen van Copernicus, Einstein en leider Michiel!  We tasten de grenzen van de wetenschap af met mega zotte proefjes. Hopelijk kunnen jullie tegen een explosie hier en daar.

Meebrengen: €1, verkleden mag

09/12 bakvergadering

Kerst komt dichterbij, hoog tijd om eens iets te bakken.   Wat we precies gaan doen hangt nog af van de grillen van de leiders, dus het wordt zowiezo leuk!