Maandprogramma april-augustus 2018-2019

Maandprogramma

Zondag 7 april

Vandaag is het geen scouts omdat zo goed als heel de leidingsploeg op skivakantie is

Meebrengen: niets

Zondag 14 april

Het is niet zomaar een dag, maar de dag van de jeugd, de dag waarop alle jeugdbewegingen in Kruibeke samenkomen om te strijden en te bewijzen wie de beste jeugdbeweging is, we weten allemaal wel welke dat is natuurlijk. Kom dus zeker, want met hoe meer we zijn, hoe meer kans er is dat de scouts weer in de prijzen valt. We spreken af om 13 op de scoutskoer met de stalen ros, zodat ook de beentjes al zijn opgewarmd.

Meebrengen: fiets, fietsslot, 2 euro en goed humeur

Zondag 21 april

Vandaag is het Pasen, dus het moment om bij je oma en opa paaseitjes te rapen!

Meebrengen: mandje op de paaseitjes in te steken naar oma en opa

Zondag 5 mei

Vandaag spelen we de pleinspelletjes van de schotten: Highlandgames. Kweek dus meer al genoeg spierballen om uit te blinken in elke discipline.

Meebrengen: kilt, goed humeur en 1 euro

Zondag 12 mei

Na de spieren te hebben getest, willen we jullie creatieve geest wat trainen door te knutselen en hopelijk niet te klungelen.

Zondag 19 mei

Na vol te hangen met verf is het tijd om in de modder te ploeteren. Jawel hoor, hier komt ie dames en heren, we gaan vandaag brakken.

Meebrengen: kleren die vuil moeten worden, propere kleren (vergeet geen onderbroek en reserveschoenen) goed humeur, 1 euro

Zondag 26 mei

Omdat het al een tijdje geleden is, gaan we nog eens iets van ons laten horen in het schelleke. We spelen een spel vandaag, een dorpspel.

Zondag 2 juni

De leiding is weer creatief in het samenstellen van het maandprogramma en we spelen na en dorpsspel, een bosspel!

Meebrengen: fiets, fietsslot, goed humeur en 1 euro

Zondag 9 juni

De leiding hoopt en rekent op goed weer vandaag en eigenlijk altijd. Hopelijk is het deze keer echt goed weer en kunnen we waterspelletjes spelen.

Zondag 16 juni

Vroeger speelde de leiding, deels dezelfde spelletjes als jullie nu doen, maar er zijn ook nog andere toffe spelletjes die niet zo veel meer gespeeld worden. We worden een beetje nostalgisch naar onze tijd, zeker nu we bijna afscheid moeten nemen van onze lokalen. We spelen dus spelletjes uit de oude doosch.

Zondag 23 juni

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts, omdat we nog veel werk hebben met het opruimen van alweer een geslaagde editie van Repmond Rock, hoe doen ze het toch altijd.

Zondag 30 juni

Alweer geen scouts Heeft de leiding niet veel zin of wat is dat nu? Nee, natuurlijk niet we moeten alweer iets opruimen en deze keer is het het volleybaltornooi waar terug leven in werd geblazen.

Zondag 7 juli

Nu heeft de leiding echt geen zin meer om leiding te geven en is het dus geen scouts. Maar nee, natuurlijk niet de leiding is volop bezig met voorbereidingen te treffen om er het beste kamp ooit van te maken voor jullie.

11-21 juli

Jawel hoor, het is zover, we gaan op kamp. Niet twijfelen te komen dus! Heeft deze formidabele zin jullie nog niet overtuigd? Kijk dan zeker eens in het kampboekje. Als je zeker bent dat je meegaat, laat het dan weten aan jullie favoriete leiders.

28 juli

Zeg, is het nu gedaan met de scouts na het kamp? Nope, weer mis, we gaan op eindactiviteit vandaag. Joepie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Verdere info volgt zeker nog!

Augustus

In de maand augustus is het geen scouts omwille van verschillende redenen.  De voornaamste reden is dat er veel voorbereiding getroffen moet worden voor het nieuwe scoutsjaar, zeker nu we naar een andere locatie moeten. Bovendien is het ook mogelijk dat er leiders herexamens hebben en dus moeten studeren, maar gelukkig zijn de leiders slim genoeg. Maar kunnen ze ook goed studeren? Heel belangrijk, hoor jongens probeer zeker ook tijdens de vakantie iets voor school te doen!