Nieuwsbrief September 2016

Inline afbeelding 1

Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen volop van start gegaan, en ook dit jaar hebben we heel wat nieuwe gezichten mogen verwelkomen op onze scoutskoer.

Het nieuwe jaarthema Grenzeloos groeien staat dit jaar centraal bij elke scouts van België, en wij zullen als leiding volop ons best doen om jullie zoon/zonen dit jaar grenzeloos te laten groeien!!

Scoutstruien

Begin dit jaar krijgen jullie de kans om een scoutstrui (of meerdere) te bestellen, met aan de achterkant de naam (of bijnaam) van jullie zoon/zonen.
Het maakt niet uit of je zoon bij de kapoenen, welpen, jong-verkenners enz. zit, iedereen mag en kan een trui bestellen met z’n naam op.
Een scoutstrui is onderdeel van het uniform van Scouts Rupelmonde, dus een miskoop is het absoluut niet.
Zeker niet wanneer Koning Winter zich in ons land gevestigd heeft.

Wanneer jullie graag een trui willen bestellen van onze scouts, mogen jullie hiervoor een apart mailtje sturen naar: tim.van.mieghem@scoutsrupelmonde.be; of mogen jullie hem een SMS’je sturen op nr. 04 76 28 15 13.

Graag zouden we willen vragen om in deze e-mails of SMS’jes zeker de volledige naam, maat en naam die op de scoutstrui moet komen, er zeker bij te vermelden.
Dan kan Tim ervoor zorgen dat jullie zoon/zonen zeker de juiste maten van truien hebben, voorzien van hun naam.
Een scoutstrui met naam kost €35.

De verschillende maten waarin je een trui kan bestellen zijn:

– 5/6 jaar
– 7/8
– 9/11
– 12/13
– 14/15
– S

– M
– L
– XL
– XXL

Indien je liever een scoutstrui zonder naam wil kopen, of je bent te laat met eentje met naam te bestellen, kan je nog zeker bij ons op de scoutskoer (liefst om 17:30u) terecht om een gloednieuwe scoutstrui te kopen.
We hebben een grote voorraad scoutstruien die je op eender welke zondag kan aankopen.

Rad van Fortuinfuif en Afterwork van fortuin

Ook dit jaar organiseren we tijdens het weekend van 22-24 september ons jaarlijks feestweekend.
Tijdens dit weekend leiden alle wegen even niet naar Rome, maar naar het eilandje van Rupelmonde, vlakbij de Graventoren.

Op vrijdag 23 september zijn jullie vanaf 18:00u allemaal welkom om op onze afterwork van fortuin een fris glaasje te drinken een hapje te eten, en een beetje bij te praten met vrienden, familie, kennissen enz.
Natuurlijk hebben we het mooie weer al besteld, maar moest deze bestelling vertraging oplopen, dan hebben we hiervoor de geschikte tent voorzien.

Op zaterdag 24 september wordt de tent omgetoverd tot een grote feesttent, met daarin het grote rad van fortuin, voorzien van verschillende muziekgenres.
Jawel, onze jaarlijkse Rad van Fortuinfuif zal dan plaatsvinden!
Om het halfuur wordt er aan het rad gedraaid, om het nieuwe genre van het volgende halfuur te laten bepalen.
Ook hier zijn jullie allemaal van harte welkom om te komen dansen, feesten en wat frisse dranken te benuttigen.
Cocktailbar en hamburgerkraam zijn aanwezig!

Data voor de weekends

In de meeste scoutsboekjes staan de datums reeds vermeld, wanneer jullie zoon/zonen op weekend vertrekken met hun tak.
Voor de zeker- en duidelijkheid vermelden we nog even welke tak, welk weekend op scoutsweekend vertrekt.

– Kapoenenweekend: 14-16 oktober

– Welpenweekend: 21 – 23 oktober

– Jong-verkennerweekend: 18 – 20 november

– Verkennerweekend: 7 – 9 oktober

– Jinweekend: Ergens in januari

Als afsluiter van deze nieuwsbrief vermelden we ook nog even de onze jaarlijkse Pallieteravond door zal gaan op 12 november.
Maar meer informatie krijgen jullie zeker nog via de volgende nieuwsbrief.

Zijn er nog vragen, of andere scouts-gerelateerde zaken waarvoor jullie graag een scoutsleider voor willen contacteren, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op e-maildres: leiding@scoutsrupelmonde.be

Stevige Linker

Scouts Rupelmonde